maanantai 12. syyskuuta 2011

Uutta Kokkikoulu Haaga-Perhossa

Shampanjamenun testausta

Joku viisaampi on aikoinaan kommentoinut, että jos ei tiedä mitä ruoan kanssa juodaan, shampanja on hyvä valinta. No me jollain tasolla tiedämme, mutta päätimme kuitenkin ottaa haasteen vastaan ja suunnitella menun shampanjan ympärille. Onhan shampanja sentään aina muodissa. Ajatuksenamme olikin, että shampanjaa juotaisiin alusta loppuun ja sen on toimittava niin alkuruoan kuin jälkiruoankin kanssa, ja tietysti kaikki siltä väliltä. Mietimme aluksi, onko se ylipäätään edes mahdollista, mutta sitten totesimme, että onhan se. Lähdimme suunnittelemaan ruokia shampanjan ympärille. Eli täysin päinvastoin kuin yleensä tehdään. Yleensä ruoalle valitaan juoma, mutta me valittiinkin juomalle ruoka. Ja näin jälkeenpäin voin rehellisesti todeta, että aika hyvä kokonaisuus saatiinkin aikaan.

Suunnittelu lähti liikkeelle miettimisellä, että minkä shampanjan ympärille haluamme menun rakentaa. Valitsimme Maillyn Grand Cru Brut Reserve shampanjan, joka itsessään on jo erityisen hyvä. Ja pienenä lisä bonuksena, otimme toiseksi shampanjaksi menuun oikean helmen Maillyn Grand Cru L´Intemporelle 2006 vuosikerta shampanjan.


Menu koostuu seuraavista annoksista. Koko ilotulitus alkaa juhlallisesti kolmella amuce bouchella. Ensimmäinen niistä oli ankkarilletteä ja punasipulihilloketta, toinen kylmäsavustettua lohta ja sinappikreemiä ja kolmantena toast skagen.


Varsinainen alkuruoka on kuohkeaa tattikeittoa ja parmesanlehikäinen. Sehän ei edes teoriassa voi olla muuta kuin hyvää, ja niinhän se olikin. Jos joku veisi kielen mennessään, niin nyt se oli kyllä hyvin lähellä. Jo tässä vaiheessa huomasimme, kuinka shampanjan eri vivahteet tulevat esille eri ruokien kanssa.



Sitten oli aika pääruoan ja odotetun vuosikertashampanjan. Pääruokana oli paistettua piikkikampelaa, tomaatti concassea, suppilovahvero-perunapaistosta ja kermaista valkoviinikastiketta. Tuo annos oli itsessään jo makuhermoja hivelevä, mutta shampanjan kanssa se vain parani.


Menu huipennuksena söimme sitruuna possettia, limoncello-sorbettia ja vaahtokarkkeja.



Ja jotta tämä ei jäisi pelkästään meidän omaksi iloitteluksi, otimme menun shampanjoineen Kokkikoulu Haaga-Perhon ohjelmistoon pikkujoulukaudelle. Joten nyt sinullakin on mahdollisuus kokea nämä makunystyröitä hivelevät makuelämykset kokkikoulun kurssilla.

Pyydä tarjous syksyn hauskimpaan illanviettoon osoitteessa: http://www.kokkikoulu.haagaperho.fi/Tarjouspyynto.iw3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti